Babeczki Princessa
Komentarzy: 10
Jak wiadomo, do babeczek można wrzucić praktycznie wszystko. Wafelki też. Ja postanowiłam wykorzystać kokosową Princessę (nie, to nie jest wpis sponsorowany, naprawdę to mój ulubiony wafelek) i zrobić wszystko w klimacie kokosa i białej czekolady. <3
270 g mąki
6 Princess kokosowych (każda po 33 g)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
130 g cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
100 ml oleju
1 szklanka maślanki
1 jajo
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Krem:
400 g serka Mascarpone
200 g białej czekolady
1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36%
1-2 Princessy do dekoracji
Maślankę mieszamy z olejem, wanilią i jajkiem. Dodajemy do suchych składników i mieszamy do ich połączenia.
Ciasto nakładamy do foremek i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Na krem: czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną miksujemy z serkiem. Stopniowo dolewamy śmietankę, miksując do powstania jednolitego, aksamitnego kremu.
Krem nakładamy na babeczki. Dekorujemy wafelkami lub czymś innym, wedle uznania, np. wiórkami kokosowymi. :)
Przepis na babeczki stąd.

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Mmmm, krem z mascarpone i białej czekolady :))
-
Piękne, tylko ja musiałabym mieć wersję bez wiórków :)
Teraz zamarzyło mi się spróbować tyle wersji babeczek z wciśniętym w to batonikiem, ile jest w Japonii KitKatów. Ale by było kolorowo i niebanalnie! -
Co tu dużo mówić.. pięknie wyglądają..
-
Jakie one są urocze! :)
-
Właśnie siedzą w piekarniku, ale z białym WW :)
-
-
Hej, czy te muffinki beda sie dobrze trzymać poza lodówką? Szukam czegoś smacznego i efektownego na słodki stół :)