Babeczki/muffinki kakaowe z białą czekoladą
Komentarzy: 1Po prostu nie mogłam pozwolić leżakować posypkom w szafce. Musiałam zrobić jakieś małe-coś-ładnego. Na babeczki zawsze jest czas. Na białą czekoladę zawsze jest ochota. Twaróg zawsze jest w lodówce. Rezultat:
Miękkie, kakaowe ciasto z chrupiącą skórką. Delikatny twarożek o smaku białej czekolady.
Niewiele pracy, wielki efekt.
Na 12 sztuk:
125 g masła
7 łyżek cukru
125 g mąki pszennej
25 g kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
2 jaja
Krem:
240 g białej czekolady
125 g twarożku – użyłam twarogu półtłustego, ale sprawdzi się raczej każdy typ
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajka i miksujemy, żeby nie powstały grudki. Jeśli powstaną – trudno. Powinny zniknąć. :) Dolewamy mleko i jeszcze chwilę miksujemy. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek. Mieszamy łyżką z utartą masą. Nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach – do suchego patyczka.
Po ostudzeniu nakładamy na wierzch krem – czekoladę wystarczy rozpuścić na parze i porządnie zmiksować z twarogiem. Po zrobieniu babeczki dobrze jest trochę schłodzić.
I jest to moja kolejna propozycja do Białoczekoladowej zabawy. :)
W dalszym ciągu możecie też licytować ciasteczka na aukcji charytatywnej!
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
I do accept as true with all the concepts you have presented in your post. They’re really convincing and can definitely work. Still, the posts are very brief for starters. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.