07sty2010

Ciasteczka budyniowe

Komentarzy: 2

ciasteczka budyniowe


Nie ma to jak budyń. Najlepiej domowy, taki jak ten. Albo w ciastach, drożdżówkach, pączkach i oczywiście ciasteczkach! Niewiele jest przepisów, które często powtarzam (tyle jest rzeczy do wypróbowania!), ale ten jest jednym z nich. Może dlatego, że uwielbiam te ciastka na ciepło, kiedy wnętrze jest jeszcze miękkie i taaaaak smakujące budyniem! A robi się je błyskawicznie. Aż się zdziwiłam, że jeszcze nie ich tu nie przedstawiłam. Ale na szczęście znalazłam wczoraj jakies stare zdjęcie. :] Przepis znaleziony dawno temu u Dorotus.Nie sugerujcie się zdjęciem, gdzie akurat ciasteczka były wykrawane z rozwałkowanego ciasta. Im grubsze (im więcej tego wnętrza :]  ) tym lepiej.



220 g mąki pszennej

120 g miękkiego masła

100 g cukru, ew. trochę mniej

1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (czasem daję śmietankowy), a zastanawiam się nad użyciem toffi i czekoladowego. :]

2 żółtka

2 łyżki mleka


Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki i piec w 180 stopniach koło 12 minut.

Koniecznie spróbować na ciepło!



O.



Kategorie: Nieprzepisowo
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Skomentuj ola siuta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.