Ciasteczka kokosowe z białą czekoladą
Komentarzy: 12
Kokos i biała czekolada to jedno z najlepszych połączeń, jakie wymyślono. A Malibu jeden z najsmaczniejszych alkoholi. Co mogło wyjść z połączenia tych obu? Oczywiście coś cudownego. <3
1 jajo
½ szklanki cukru
100 g białej czekolady, drobno posiekanej
1 szklanka mąki
½ szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki Malibu (opcjonalnie)
Następnie dosypujemy mąkę i wiórki kokosowe. Ucieramy do uzyskania jednolitego ciasta. Dodajemy białą czekoladę.
Porcje ciasta nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je ok. 12 minut w 180 stopni. Powinny się leciutko zezłocić na brzegach.
Wyjmujemy i studzimy.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
co oznacza “szwank”? czy to pomyłka a miało być “szklanka”? :)
-
Niestety cała masa rozlała się na blacie podczas pieczenia. Dlaczego tak się stało? :/ Proporcje dosłownie identyczne użyłam.
-
uroczo wyglądają :)
-
Upiekłam je dzisiaj i wyszły świetne ♥ Dzięki za przepis! :)
-
Mmm szkoda że tak późno do Ciebie trafiłam.. ciasteczka boskie :-) napewno będę tu stałym gościem :-*
-
Wczoraj upieklam pierwszą turę z podwójnej porcji… A dzisiaj powtórka – nowa porcja już upieczona. :-) Są PRZEPYSZNE!!!
-
Robiłam kiedyś na Dzień Matki, a jutro planuję upiec wujkowi na urodziny :) Szybko się robi i tak też znikają :)
-
Muszę spróbować ten przepis. Na bank jest smaczny bo przecież biała czekolada i malibu jest sztosem!