22Cze2015

Ciasteczka z M&M’s

Komentarzy: 4

mmscookies1s

mmscookies2

mmscookiesig2

Niby banalna sprawa, a jednak przyznaję, że miałam kiedyś pecha do przepisów na ciastka z M&M’s. Dwa razy wychodziły mi jakieś zbyt płaskie, za mocno smakujące sodą, podczas kiedy przepis obiecywał, że będą miękkie i wilgotne. :D Miałam jednak do wykorzystania paczuszkę w wersji Dark Chocolate od Ale Słodycz. Za ciemną czekoladą nie przepadam, więc o dziwo nie skończyły u mnie w brzuchu. (Chociaż w sumie są całkiem słodkie, a mogłam zjeść :( ) Wykorzystałam swój ulubiony, podstawowy przepis na najprostsze na świecie ciastka i voila, tym razem wyszły idealne. Do zrobienia możecie wykorzystać dowolne M&M’s – zwykłe, z ciemnej czekolady, czy też zupełnie inne, np z masłem orzechowym.

Przerywnik

Na 1 blachę:
1,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
100 g miękkiego masła
1 jajo
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2/3 szklanki M&M’s

Przerywnik

Masło ucieramy z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodajemy jajo.
 
Dosypujemy mąkę i ucieramy do powstania jednolitego ciasta. Na koniec miksujemy chwilę z 1/3 szklanki M&M’s.
 
Łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do uformowanych ciasteczek wtykamy resztę draży.
 
Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach. Powinny lekko się zezłocić. Wyjmujemy i studzimy.

Kategorie: Ciasteczka
Drukuj PDF
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres email nie zostanie opublikowany.