Kinder Cake
Komentarzy: 197
Słynny ostatnio tort Kinderowy. Już kiedy pierwszy raz zobaczyłam go na zdjęciu z czeluści 9gaga, wiedziałam, że go zrobię (przy okazji oddaję hołd Anonimowi, który zrobił go jako pierwszy, bo już chyba nie sposób tego dociec). Czekał tylko na okazję. Chciałam, żeby był Kinderowy nie tylko dzięki dekoracji. Sztandarowe składniki Kinder słodyczy? Mleko, kako i czekolada. Stąd wymyślony na tę potrzebę krem o smaku mleczno-kakaowym. Długość przepisu może przestraszyć, ale nie zrażajcie się – sam tort jest dość prosty.
Na tortownicę 18 cm:
1 3/4 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 jaja
3/4 szklanki kakao
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
1 szklanka maślanki
1 szklanka gorącej, świeżo zaparzonej kawy (zastąpiłam gorącą czekoladą)
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Mąkę przesiewamy z kakao, mieszamy z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami, wanilią i olejem.
Zawartość obu misek łączymy – na niskich obrotach miksera, lub ręcznie. Dodajemy kawę i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej od spodu papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut, lub dłużej. Patyczek wbity w środek ciasta powinien wychodzić nieoblepiony. Uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy ciasto kilkanaście minut. Po tym czasie wyjmujemy z formy i studzimy do końca. Przed przekrojeniem najlepiej odczekać min. kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Kroimy na 3 blaty.
Krem:
500 g twarogu śmietankowego lub tłustego twarogu sernikowego
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
3 łyżki mleka w proszku
250 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
1 opakowanie Śmietan-fixu (lub tego typu zagęstnika) – opcjonalnie. Mój tort był transportowany, więc chciałam, żeby krem był jak najbardziej stabilny.
Polewa:
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (dałam 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej)
80 ml śmietanki kremówki
Dekoracja:
Wedle uznania, ja zużyłam:
1,5 opakowania Kinder Czekolady
1 Kinder Niespodziankę
1 opakowanie Schokobons
1 opakowanie Kinder Bueno
Krem: twarożek ucieramy z cukrem pudrem, kakao i mlekiem w proszku. Stopniowo dolewamy śmietankę i miksujemy do powstania puszystego kremu. Na koniec dodajemy zagęstnik do śmietany i miksujemy jeszcze chwilkę.
Kremem przekładamy blaty ciasta, rozsmarowujemy go też cienką warstwą na bokach i wierzchu ciasta. Tort wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Polewa: śmietankę podgrzewamy, aż będzie gorąca, ale jeszcze nie gotująca się. Trzeba uważać, żeby jej nie przypalić.
W tym czasie czekoladę łamiemy na drobne kawałki i umieszczamy w metalowej misce. Zalewamy ją gorącą śmietanką. Odczekujemy ok. minuty i mieszamy czekoladę z gorącą śmietanką, aż czekolada się rozpuści. Gdyby zdarzyło się, że pozostaną nierozpuszczone kawałki czekolady, można całość przenieść do garnuszka i podgrzać na minimalnym ogniu do rozpuszczenia, ciągle mieszając.
Polewę odstawiamy na kilka minut do ostudzenia. Konsystencja polewy jest kluczową sprawą. Jeśli będzie za rzadka i za gorąca, będzie spływać wraz z kremem do samego dołu ciasta. Jeśli będzie za gęsta, będzie nieestetycznie od razu zastygać. Ja swoją studziłam około 3 minut. Najlepiej jest sprawdzić, jak się zachowuje gdzieś z tyłu ciasta.
Polewę nabieramy małą łyżeczką i lejemy małe porcyjki przy brzegach wierzchu ciasta. Polewa powinna delikatnie spływać i zastygać. Na końcu rozsmarowujemy czekoladę na wierzchu ciasta.
Póki czekolada z wierzchu nie zastygła całkowicie, układamy na niej wszystkie czekoladki. Możemy lekko sklejać poszczególne elementy kroplami roztopionej czekolady, zwłaszcza, jeśli tort będziemy transportować i jest ryzyko, że Schokobonsy poturlają się nie tam, gdzie trzeba.
Boki ciasta możemy udekorować Kinder Czekoladkami lub Kinder Bueno.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Patrze na te pysznosci i alez bym jadlaaaaaa
Powiedz mi takie mleko w proszku to jakie to powinno byc? Mozna to pominac? Albo gdzie sie to kupuje? Nigdy nie uzywalam i az mi głupio pytac ;) a tak btw jestes mistrzem swiata! Szacun pelen! -
Na ile części kroimy biszkopt? Standardowy na 3 ?
-
cześć! czekałam z niecierpliwością na przepis, bo zdjęcia na fb wyglądały po prostu absolutnie pysznie! przepis bardzo czytelny, na pewno sprawdzę. dziękuję!
-
Tort wygląda OBŁĘDNIE…! Ciekawe, czy w moim wydaniu też by taki wyszedł. :)
-
Cudowne <3 czekalam na ten przepis i w końcu jest! :) mam tylko pytanie czy pieczesz z termoobiegiem? Nigdzie nie doszukalam się informacji na ten temat i nie wiem czy te temperatury w przepisach są do termoobiegu czy nie :)
-
O mamusiu, piękny ! Uwielbiam jajko i czekoladę Kinder.
Mam tortownice 22 cm, czy mam przeliczyć składniki czy mogę użyć takiej ilości?-
Jeżeli chcesz mieć taką samą wysokość tortu w 22cm jak w tym przepisie , to przelicz skłądniki żeby było ich o pół więcej. Wynika to ze wzoru na objętość walca ! :)
-
-
Dziękuję za przepis! Próbowałam wczoraj zrobić tort i wyszedł rewelacyjnie ;) Mam tylko dwie uwagi – u mnie tortownica 18 cm okazała się za mała, następnym razem spróbuje 22 cm oraz krem nie był wystarczająco zwięzły – pomimo, że dodałam 2 extra śmietan fixy. Gdzie mogłam popełnić błąd?
-
Jeśli chodzi o kakao, to ma być gorzkie? :)
-
Wygląda super i pochłonęłabym go w całości :) Ale to musi być pyszne <3
Dodaję do obserwowanych i mam nadzieję, że nie będzie to pierwszy krok do otyłości :D -
Właśnie jestem na końcowym etapie robienia i już jestem zachwycona. Wszytsko wychodzi super :D zobaczymy czy gościom zasmakuje ;)
-
Przepyszny tort! Biszkopt wyszedł nawet kiedy połowa wyciekła mi z źle zamkniętej blaszki. Po prostu idealny, super prezent na urodziny :) Efekt moich wypieków możesz zobaczyć pod adresem http://mangojuice.backslash.pl/kinder-cake/
Dzięki za super przepis! :) -
Tort wygląda obłędnie! Na ile porcji wystarcza taki z 18cm tortownicy? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
-
Czy można wlać gorącą kawę? Nic się nie zważy? A twaróg może być taki do zmielenia samodzielnie:)?
-
Czy ten krem smakuje podobnie jak krem z kinder bueno? Szukam ostatnio w internetach przepisu na coś tego typu ale jesz cze nic nie spełniło moich oczekiwań :)
-
to musi być niezła bomba kaloryczna! niestety przy mojej diecie i trzymaniu linii nie mogę sobie na niego pozwolić…ale życzę wszystkim smacznego!
-
Jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o pieczenie ale to wygląda tak super, że zaraz ruszam na zakupy i piekę. Super, że mam dwa dni wolne i dzień kobiet więc mogę spróbować jak wyjdzie. Juz się doczekać nie moge. Wygląda cudnie! :)
-
Ciasto właśnie się studzi i nie mogę się doczekać dekorowania:) robię je z okazji urodzin mojego chłopaka, myślę że będzie zachwycony bo uwielbia kinder czekoladę :D
-
wczoraj zrobiłam ten tort na urodziny 4 letniego Bartka, na pół z mamą, wyszedł pryszny, ale bardzo syty i malutki kawałeczek starczy zupełnie na cały dzień
-
Witam ;) śmietankę 30% należy ubić przed dodaniem do masy serowej?
-
Witam serdecznie. Chcę po raz pierwszy zrobić Twój piękny tort, ale mam pytanko – co z nasączaniem biszkoptu? To samo jeśli chodzi o tort White. Nie trzeba? Nie będzie zbyt suchy?
-
Witam, właśnie dzisiaj zabrałam się za wykonanie tego cudeńka. Jednak biszkopt po 10 minutach od tego jak sprawdziłam patykiem opadł. Został niestety mokry w środku, a wręcz spalony na zewnątrz nie rozumiem co mogło wyjść źle :(
-
pozwolę się pochwalić swoim efektem, bo kurczę przeszedł moje oczekiwania. tylko polewa za rzadka mi wyszła, trochę spływała, ale ogólnie na ogromny plus
http://images77.fotosik.pl/466/2b5ac0c942196916med.jpg -
Mam zamiar przewieźć ten tort 500km ;p mam nadzieje, że nie zawiozę jakiejś mielonki ;p wiem ze to szalony pomysł, ale ma być niespodzianka i spełnienie marzenia :) w końcu to… 30ste urodziny :D
-
Właśnie wstawiłam go do piekarnika, foremka zaczęła przeciekać, bo z tych proporcji ciasto wyszło niesamowicie płynne. Czy Wy też mieliście taką konsystencję ?
-
Mam pytanie co do ciasta. W skladnikach nie ma wanilii,a w opisie napisane jest, ze dodajemy rowniez wanilie. Jaka to ma byc i ile mamy jej dodac ? To bedzie moj 1wszy tort i bardzo sie boje :D
-
Witam! Wyszedł swietnie!pierwszy tort w zyciu a jest wspaniały i wyglada zjawiskowo!
-
Chciałam zapytać czy gorącą czekoladą którą można zastąpić kawę rozpuszcza pani w wodzie czy mleku? Czy można zmniejszyć ilość cukru i do jakiej ilości? I czy można zupełnie pominąć cukier puder w kremie?
-
Piękny!
-
Jak jest ze smakiem? Czy przy tych kremach i czekoladzie tort nie jest za słodki?Pytam bo robię na dzień matki i chciałam aby nie był za słodki z lekkim kremem :) Jak jest w smaku?:)
-
Gorąca czekolada to taka w proszku, czy w jakiś inny sposób ja robisz? :)
-
Nie wiem czy ze mnie aż takie beztalencie… ciasto powiedzmy że, wyszło mimo, że po 1,5h było dalej surowe w środku, a spalone z zewnątrz. Ale masa to totalna porazka, oczywiście zwazona… aż płakać się chce. Ale przepis bardzo mi się spodobał i tort wygląda zjawiskowo, mam nadzieję że mój kiedyś będzie chociaż trochę podobny :) pozdrawiam
-
Czy mleko w proszku moxna zastąpić zwykłym mlekiem?
-
Cudowne wypieki!wszystko takie piękne i na pewno smaczne
Pozdrawiam -
Witam. Kupiłam serek śmietankowy do kanapek czy taki nadaje się do kremu czy lepiej kupić twarog zwykły i zmielić?
-
Dzieki za przepis :)) Tort wyszedł poprostu cudowny ale musiałam zrobić 2 razy wiecej kremu nie wiem dlaczego :( Moj torcik tak wyszedł: http://pl.tinypic.com/r/2qbeuk0/9y
-
Witam! :D
Mam pytanie!
A więc czy można masę zrobic dzień wcześniej i włożyć ją do lodówki?
I dopiero na nastepny dzień przełożyć ciasto i ustroić? :)
A i ogólnie mega to wygląda! :D
to mój pierwszy tort na urodziny dziewczyny więc mam trochę stres czy wyjdzie :D -
Jak długo należy ubijać krem po dodaniu śmietany? ubijam i ubijam i ciągle płynie, a sama masa twarogowa byla bardzo gęsta przed dodaniem śmietany….
-
Tort jest pyszny, ale odradzam robienie go w upały. Miałam problem z polewą z czekolady. Wystarczyła minuta by zaczynała być płynna, więc trudno było polać oraz potem wyjąć i pokroić tort bo wszystko niemal od razu spływało. Co do masy serowej to użyłam sera sernikowego z Biedronki + 2 śmietan-fixy. Początkowo masa była dość luźna, ale potem ładnie zastygła w lodówce.
-
Wygląda bosko!
Czy składniki na ciasto musza być w temperaturze pokojowej? -
kawa powinna byc rozpuszczalna czy sypana? może być zwykły ser twarogowy tłusty z biedronki?
-
Zastanawiam się, czy nie można by tego kremu do środka zrobić z kinder czekoladek bądź polewy na górę. Co myślisz? Masz jakiś fajny przepis na taki krem?
-
Tort wygląda pięknie, ale za każdym razem kończę pracę po wyjęciu ciasta z piekarnika. :/ Próbowałam zrobić tort dwa razy, patyczek wsadzałam do ciasta po upływie godziny i kilku minut, był suchy, wszystko okej, a po odkrojeniu górnej, spękanej warstwy moim oczom ukazywał się zakalec. Piekłam bez termoobiegu, system góra-dół, kompletnie nie mam pojęcia co robię źle.
-
Czy do ciasta dodajemy mąkę tortową?
-
Superr
-
Jaka jest cena wszystkich składników ? ☺
-
Juz chlodzi sie w lodowce. Za chwile razem.z rodzinka bedziemy kosztowac oceniac wizualnie wyglada ladnie.
:) gienialne przepisy. Ekstra blog:)
Pozdrawiam -
Witam, zrobilam tak zwany ” biszkopt” według przepisu. W piekarniku wygladal bardzo dobrze i sporo wyrósł, ale po przestygniecu zrobil sie mały i zdaje mi się ze zrobił się z niego zakalec, taki troszkę “gumowaty”. Gdzie mogłam popelnic blad? Czy on ma taki wyjsc?:)
-
Wpadłam na stronkę, bo szukałam w siecie jak zrobić tort kinder. Do bedzie wyzwanie, bo do gotowania nie mam talentu ;p ale spróbuje bo wyglada smakowicie
-
Przepyszny! Nie mogę powiedzieć, że najlepszy na świecie, bo nie wypróbowałam wszystkich przepisów z twojej strony (jeszcze!), ale z pewnością najlepszy jaki jadłam. Ma tylko jedną poważną wadę: znika w mgnieniu oka :(!
-
Śliczny tort! Ja dziś zabieram się za ciasto, trochę się obawiam bo widzę że niektórym ciasto opada albo jest zakalec:( Ale z tego co widze to bez termoobiegu i będzie ok?:)
Jutro chce zrobić resztę, bedzie dobrze jeżeli od razu po zrobieniu go podam? -
Jak długo tort był w transporcie? Zamierzam go zrobić jednak obawiam się, że może nie przeżyć 7h podróży, co prawda byłby w zimnym bagażniku, o ile w lutym nie byłoby wysokich temperatur. Czy to nie za duży hardcore? Używałaś jakiejś lodówki podróżnej?
-
Cześć! Upiekłam ten tort na swoje urodziny i jak na razie prezentuje się pięknie! Mam nadzieję, że również super smakuje. Ciasto w foremce 21 cm (spokojnie wyszły 3 blaty) piekłam 1,5 h, ponieważ po godzinie patyczek był mokry. Użyłam twarogu sernikowego President + 1,5 opakowania Śmietan-fixu (dla pewności). Polewa czekoladowa niestety za bardzo zgęstniała i nie chciała ładnie spłynąć, więc po prostu ją rozsmarowałam :) Bardzo dziękuję za przepis!
W linku wysyłam zdjęcie: https://postimg.org/image/i0crsroup/ -
Hej ;)
Dzięki za przepis ;)
Tort jest boski.
Jutro będziemy jeść ;)
Ps. Twaróg Wieluń troszkę się naczekałam ale warto było.
Boski ;)
Szkoda, że foto nie można dodać ;(-
Troskę się naszukałam twarogu ;)
Przepraszam za literówki.
-
-
Czy moge zrobić biszkopt dwa dni wcześcniej jesli go szczelnie zapakuje? bo nie mam innej możliwości.. i się zastanawiam :)
-
Dekoracja piękna ale jak to potem pokroic hehe
-
Hej jakiej firmy serek używasz do masy ?
-
Czy tort jest bardzo słodki?
-
Mam pytanie o samą technikę wykonania kremu – czym ucierasz serek z cukrem: mikserem czy rózgą? A czy “miksowanie” śmietanki z resztą masy też odbywa się mikserem czy inaczej. Jeśli używasz miksera, to: 1) czy końcówki do ubijania białek i 2) czy na niskich czy wysokich obrotach? Bardzo chcę wypróbować ten przepis, ale boję się czy miksowanie mikserem nie spowoduje, że krem będzie bardzo lejący. Z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam.
-
Zrobiłam z podwójnej porcji na dużą, okrągła blachę. Wyszedł idealny za pierwszym razem!
-
Świetny przepis!
Zrobię taki tort córce na urodziny. -
Mam zamiar upiec je na urodziny w sobotę i stąd pytanie – czy mogę rozdzielić masę na ciasto na trzy i upiec je osobno? Trochę się boję krojenia tego potem i tego czy dobrze mi się upiecze (powiększam ilość składników, bo robię w formie 24cm). Ewentualnie czy jeśli dodam mniej kawy/kakao to czy wyjdzie? Boję się po prostu takiej ilości płynnych składników ;)
Z góry dziękuję i wysyłam wyrazy zachwytu nad blogiem! -
Zrobiłam tort dla mojego chłopaka na 23. Urodziny. Zarówno on jak i znajomi byli zachwyceni :) Jednak zrobiłam trochę po swojemu- zamiast mleka w proszku dodałam spory kubek zmielonych orzechów włoskich do masy oraz na pierwszy spod ciasta z masą dodałam dżem wiśniowy. Calość smakowała nieziemsko. Do polewy dodałam za dużo śmietanki przez co nie była wystarczająco sztywna, ale i tak całość wyglądała bardzo zachęcająco. :) Na pewno skorzystam jeszcze nieraz z tego przepisu. Dziękuję :)
-
Tort jest przepyszny, próbowałam go zrobić, ale tortownica 18 okazała się za mała – ciasto mi wypłynęło… chyba jednak muszę użyć większej formy…
-
Witam, twarog smietankowy? Hmm… to taki w kostce, prawda? A mozna go czyms zastapic? Np serkiem philadelfia albo mascarpone? Super tort na urodziny synka tylko spychacz dodam
-
Wszędzie szukałam przepisu na taki torcik robie zakupy i zabieram się do roboty. Dzięko za super przepis i dokładny opis wykonania
-
Tort wyszedł obłędny, najfajnieszą częścią jego przygotowania było dekorowanie kinderkami :D tort nie jest zbyt slodki, ale bardzo wilgotny, wszyscy byli pod wrazeniem. Ja nie mogąc znaleźć nigdzie zadnego z wymienionych twarogow, uzylam tych z Presidenta, dodalam fix i krem wyszedl super :) myślę, ze forma 24 cm również bylaby ok, bo z mojej ciasto wręcz uciekało, tyle go było, a forma była szczelna. Dziękuję za przepis i pozdrawiam :))
-
Czy jest opcja, aby zrobić piętrowy tort? Chodzi mi oto, czy nie jest za ciężki?
-
Witam, upiekłam ciasto czy ma mieć ono konsystencję tak jakby w ustach kleiło się niczym ciasteczka z Auchan?
-
Cukrowa wróżko !! Czy mogę zrobić tort z mąki kukurydzianej ? Ponieważ będę miała gościa, który ma celiakie czyli dietę bezglutenowa ? Wyjdzie mi ? Próbowałas ?
-
Robie już drugi raz, tylko teraz chciałabym zastąpić twaróg soft chees’em i stad moje pytanie czy mogę tak zrobić ? :)
-
Czy można użyć twarogu sernikowego z Piątnicy i co się stanie jak pominie się mleko w proszku(ewentualnie czym zastąpić)? :)
-
Dla mnie ten krem jest za słodki, ale to pewnie kwestia gustu, sama polaczylam część kremu z mrożonymi malinami i wyszedł taki sorbet-krem, pyszny! Maliny dodają kwaśnego akcentu co pięknie współgra.
-
Bankowo taki zrobię na urodziny syna
-
Nie wiem czy ktos mi na to teraz odpowie. Ale jaka make trzeba uzyc? Tortową? Jaki typ?
-
mam pytanie co do tej gorącej czekolady, rozupusciłaś czekolade z mlekiem czy jak?
-
hej :) a czy nada się mleko w proszku dla dzieci Bebilon? Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tutaj mi odpowie ;)
-
Nie nasączasz niczym, żadnym ponczem, blatów biszkoptowych przed nałożeniem kremu?
-
Tort jest przepyszny u mnie nr 1 . Każdy jest zachwycony . Chciałam zrobić taki na komunię córki tylko nie wiem co mam dodać zamiast kawy żeby wyszedł jasny biszkopt bo chciałam zrobić próbę bo znowu w domu wołają
-
Zrobiłam torta na biszkopt duża blacha. Krem trzykrotna porcja. Wyszło pysznie. Dzieciaki zachwycone a syn najbardziej.
-
Na dużą blachę porcja kremu musi być potrójna. Zrobiłam tort na biszkopt ie jasnym i ciemnym. Wyszedł pysznie. Polecam
-
Piękny tort, wyglada apetycznie. Proszę powiedzieć jaki wychodzi koszt tego tortu. Tak mniej więcej.
-
Uwielbiam torty wykonane z pomocą Kinderków :D bardzo ładnie wyglądał i na pewno zrobienie go zajęło mnóstwo czasu. Pozdrawaiam
-
Witam,
Cudowny przepis, każdy był zachwycony :)
Pierwszy raz robiłam tort, z okazji córeczki urodzin.
Pochwale się zdjęciem:
http://ifotos.pl/zobacz/IMG3097JP_qrppnqp.jpgDziękuje.Pozdrawiam!
-
Chce go zrobic na prostokątnej blaszce. Jakie proporcje? Podwójna porcja nie bedzie za duzamną?
-
Cudowny tort, chciałabym zapytać czy podwojenie składników na większa tortownicę chyba nie powinno zniszczyć ciasta? Pozdrawiam :)
-
tort wlasnie sie chłodzi w lodowce i zostaje tylko polewa; pytanie czy jak poleje ciepła czekolada po kremie to czy krem sie nie zważy? mam troche obawy.
-
Zrobiłam ten tort już w sierpniu na urodziny siostry, jutro są moje urodziny i robię go ponownie. Każdy członek rodziny pokochał ten tort, jest przepyszny!
-
Obłędnie wygląda i pewnie smak równie obledny
Gratuluję i pozdrawiam❤❤❤ -
Super fajny przepis, zrobilam i jestem zachwycona, ale zrobilam lekką modyfikacje, okroilam cukier i do kremu zamiast kakao dalam lyzke masla orzechowego, krem przepyszny.
-
Nigdy nie piekłam tortu, BA! Nawet muffinki mi nie wychodzą Ale podjęłam się tego cuda, trzymaj za mnie kciuki, żeby Się udało Bo jak nie, to gościom podam chyba tort z naleśników
-
Zdaje relacje! Tort wyszedł, goście zachwyceni, wszystko zjedzone :D
-
-
Cudny tort! Zrobiłam go na walentynki mojemu narzeczonemu i był wniebowzięty ❤
-
Wow
-
czy w kremie można śmietankę zastąpić mlekiem skondensowanym żeby smak był bardziej mleczny? albo chociaż poczęści, np pół na pół śmietanki i mleka? :)
-
I taka gorącą kawę czy czekoladę wlewamy ? I nic się nie zwarzy?
-
Doceniam. Pycha
-
Obłędnie wygląda :) przymierzam się do niego i moje pytanie brzmi: czy z zmniejszą ilością cukru wyjdzie blat?
-
Witam, zrobiłam tort na 7- me urodziny córki, wszystko pyszne, ale dekoracja zdecydowanie “przesładza” całość. Ciasto polecam jako bazę do innych tortów, masę podobnie (choć mi wyszła dużo ciemniejsza). Jak najbardziej na tak :)
-
Jakiej mniej więcej grubości powinien wyjsc “biszkopt” ? I czy na masę może położyć maliny ?
-
Świetny tort, mocno czekoladowy. Przepis całkowicie się zgadza a do tego te kinderki…
Uwaga mężczyźni! Tort prosty do zrobienia ;)
-
Ciasto przepyszne. Robiłam na urodziny, solenizant i goscie zachwycenie. Polecam
-
Nie będę oryginalna i zapytam jaki dokładnie używasz twaróg? :D Gdzieś znalazłam link do zdjęcia, ale mi się nie otwiera :(
-
Tort smakowo jest rewelacyjny.Rodzina była zachwycona.Moja synowa też go piekła i wyszedł znakomicie.Ja tylko zamiast wymienionego serka dałam serek z kubełka z maskarpone(tamtego nie dostałam)i krem zrobiłam bez dodatku kakao.Poza tym nic nie zmieniłam.Gratuluje Pani zdolności kulinarnych i wspaniałych przepisów.Pozdrawiam.Grażyna P.S. Kilka już przepisów z Pani strony wykorzystałam,są rewelacyjne.
Skomentuj Anonim Anuluj pisanie odpowiedzi