30sty2015

KitKat Blondies

Komentarzy: 11

kitkatblondies
 
kitkatblondies2
 
Pomysł wziął się stąd, że usłyszałam o czymś takim, jak pieczone KitKaty. Chociaż takie rzeczy oczywiście tylko w Japonii, właściwie to czemu by nie zapiec w cieście zwykłego, najzwyklejszego KitKata? Czekoladowe kawałki zatopiłam w klasycznym, chrupiącym z wierzchu i zwartym wewnątrz blondies i voila. Następna do wypróbowania wersja z białymi batonikami. :D

Na blaszkę 20×20 cm:
100 g masła
1 jajo
1 szklanka cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mąki
4 KitKaty
KitKaty kroimy na kawałeczki.
 
Masło roztapiamy i ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, wanilię i mąkę. Ucieramy do powstania jednolitego ciasta.
Na koniec dosypujemy KitKaty i mieszamy.
 
Ciasto nakładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
 
Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Kategorie: Brownies i blondies
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.