25lis2015

Marshmallow Fluff Rice Krispies Treats

Komentarzy: 6

raspberrytreats1
 
raspberrytreats2
 

Jeśli nigdy nie próbowaliście słynnego Marshmallof Fluff, to koniecznie dopiszcie do listy. Ten magiczny krem nie ma u nas odpowiednika. Zaraz po wzięciu na łyżeczkę puszysty, żeby stopniowo lekko rozpływać się w lekką, kremową masę. Oprócz wyjadania prosto ze słoiczka, ma wiele zastosowań: wraz z masłem orzechowym wchodzi w skład kanapki Fluffernutter (do wypróbowania), sprawdza się z owsianką (sprawdzone), jako nadzienie do babeczek, składnik puszystego sernika na zimno…
Ja pierwszy raz miałam okazję jeść wersję malinową (dziękuję Candymania!) i pół słoiczka postanowiłam przeznaczyć na Rice Krispies Treats, bo moja pierwsza próba ze zwykłymi piankami była bardzo udana. Chrupiące, malinowe słodycze przygotujecie w 10 minut. :) Co ważne, chrupiąca pozostają przez kolejne kilka dni.
 
1/2 słoiczka 213-gramowego Marshmallow Fluff (u mnie smak malinowy)
30 g masła lub margaryny
2 1/4 szklanki płatków Rice Krispies
1/4 szklanki kolorowych posypek
 
Masło i krem umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Często mieszamy, żeby oba składniki się połączyły.
 
Płatki mieszamy z posypkami. Dodajemy do nich masę Marshmallow i szybko mieszamy. Przekładamy masę do foremek lub płytkich naczynek. Można je wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawiamy do zastygnięcia na około 15 minut, a następnie wyjmujemy i kroimy.
 

Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Skomentuj Łukasz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  • Łukasz pisze:

    Ależ ja kocham marshmallof fluff!!! Kojarzy mi się z dzieciństwem, zresztą tak samo jak same pianki, których u mnie w domu zawsze było pełno :D Ale na pomysł zrobienia takich fajowych ciasteczek jeszcze nie wpadłem. Absolutnie do zrobienia! :D

  • Maja pisze:

    Również uwielbiam Marshmallow Fluff :) Odkryłam to w Londynie kilka lat temu, a ostatnio pojawiło się w carrefourze. Może z biegiem czasu będzie bardziej popularne w Polsce. Taką przynajmniej mam nadzieję

  • Magda pisze:

    Mogłabym Cię prosić o przesłanie na e-maila przepisu na sernik na zimno? Jeżeli szukasz tego kremu, to ja go kupiłam w Galerii Bałtyckiej w Carrefourze :)
    Pozdrawiam! <3