Matcha Blondies
Komentarzy: 0
Połączenie białej czekolady i Eliksiru Bogów jakim jest Matcha nie mogło się nie udać. Wyszły wilgotne, mocno czekoladowe blondies o pięknym, jasnozielonym kolorze.
Na blaszkę ok. 20×20 cm:
150 g masła
150 g białej czekolady
2 jaja
3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki Matchy
Masło roztapiamy z 100 g białej czekolady. Odstawiamy na 5 minut, po czym dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Pozostałą czekoladę siekamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy czekoladą.
Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)