Muffinki z Białymi Michałkami
Komentarzy: 3
Jak dla mnie Michałki w wersji białej przebijają pierwowzór. Musiały się doczekać swojego przepisu – mięciutkich babeczek z dodatkiem białej czekolady. Z takimi składnikami nie potrzebowały już żadnego kremu.
270 g mąki
12 Białych Michałków, pokrojonych w kosteczkę
100 g drobno posiekanej białej czekolady
2 łyżeczki proszku do pieczenia
130 g cukru
100 ml oleju
1 szklanka maślanki
1 jajo
Olej, maślankę i jajo roztrzepujemy. Dodajemy do mieszanki mąki. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy jeszcze Michałki i czekoladą, króciutko mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
cudowne te babeczki ;) i nie tylko te, mniam, jutro lece do sklepu po składniki i zaczynam wariacje babeczkowe z Twojej stronki, poza tym jest bardzo elegancko prowadzona, dziekuję
-
Jaki prościutki przepis i pyszny :) Napewno wypróbuję :)
-
[…] muffinkach Musiała przyjść pora na cupcake’i z moimi (chyba) ulubionymi cukierkami. Duża porcja […]