17kw.2015

Muffinki z Białymi Michałkami

Komentarzy: 3

bialemichalki1
 
bialemichalki2
 
bialemichalki3
 
Jak dla mnie Michałki w wersji białej przebijają pierwowzór. Musiały się doczekać swojego przepisu – mięciutkich babeczek z dodatkiem białej czekolady. Z takimi składnikami nie potrzebowały już żadnego kremu.

Na 12 muffinek:
270 g mąki
12 Białych Michałków, pokrojonych w kosteczkę
100 g drobno posiekanej białej czekolady
2 łyżeczki proszku do pieczenia
130 g cukru
100 ml oleju
1 szklanka maślanki
1 jajo
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem.
 
Olej, maślankę i jajo roztrzepujemy. Dodajemy do mieszanki mąki. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy jeszcze Michałki i czekoladą, króciutko mieszamy.
 
Ciasto nakładamy do foremek i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Kategorie: Muffinki / Z czekoladą
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.