03lip2010

Muffinki z truskawkami i kruszonką

Komentarzy: 5

Póki jeszcze są truskawki. Jedne z najlepszych dotychczasowych muffinek, wdg degustatorów.


Zmodyfikowany przepis znaleziony u Kasi.


muffinki z truskawkami i kruszonką


375 g mąki


125 g brązowego cukru


2 łyżeczki proszku do pieczenia


szczypta soli


2 jaja


250 ml mleka


125 g stopionego masła


truskawki pokrojone na ćwiartki


Na kruszonkę:


50 g mąki


25 g masła


25 g cukru pudru


 


Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z mlekiem i masłem. Truskawki posypać lekko mąką.


Z mąki, masła i cukru pudru zagnieśc palcami kruszonkę.


Piekarnik rozgrzać do 210 stopni. Składniki mokre i suche połączyć, krótko mieszając, aż wszystko będzie wilgotne. Nakładać do foremek. W ciasto powciskać truskawki, a całośc posypac kruszonką.


Piec ok. 20 minut.


 



Kategorie: Babeczki / Muffinki / Truskawki
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Skomentuj Ewelina Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.