Oreo Brownie
Komentarzy: 8
Klasyka gatunku, czyli wilgotne, konkretne brownies z Oreo. Tym razem bez dodatku twarogu. 100% czekolady. Przygotowanie zajmie Wam kwadrans, także do dzieła!
Na blachę ok. 20×20 cm
100 g masła
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jaja
szczypta soli
3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki kakao
50 g czekolady (gorzka lub mleczna, wedle uznania), posiekanej drobno
16 ciasteczek Oreo, pokruszonych
Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku.
Mąkę mieszamy z kakao i solą. Na niskich obrotach miksera łączymy suche składniki z masą maślaną.
Do ciasta dodajemy połowę ciasteczek. Miksujemy jeszcze przez kilka sekund. Następnie ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy pozostałymi ciastkami i posiekaną czekoladą.
Pieczemy około 25-30 minut i studzimy przed pokrojeniem.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Czy mozna z tego przepisu zrobic babeczki? Bo nie mam takiej formy
-
Wyglada cudnie!
-
Przepis wygląda super tylko co to za wymiar blachy? Nawet na internecie nie mogę znaleźć takiej :/
-
Brownie jest pyszne, a to wygląda na prawde zachęcająco :D
-
Jak dlugo ciasto utrzymuje swiezosc? Lepiej upiec go dzień przed imprezą czy w dniu imprezy?