Oreo cream cheese swirl brownies
Komentarzy: 6Oreo + brownie + serek. Połączenie zachęcające. I tak czekało na swoją kolej, aż znalazłam idealną osobę, dla której mogłam je zrobić. (Pozdrawiam Cię w tym momencie! : * ) Zamiast baklavy, na którą swoją drogą czeka i dostanie, ale kiedy, to jeszcze nie wiem. W każdym razie zostało docenione, nawet zdokładkowane, więc myślę, że z czystym sumieniem też się mogę nim pozachwycać. :) Wyszło dokładnie takie, jakie miało. Ciężkie, bardzo brownie’owate, z wyczuwalnymi kawałeczkami ciasteczek i delikatną masą, która przełamuje mocno kakaowy smak. Myślę, że dodanie dodatkowych ciasteczek do serka też by nie zaszkodziło.
3/4 szklanki cukru
10 ciasteczek oreo, pokruszonych, ale nie całkiem drobno
2 jaja
1 szklanki mąki
1/2 szklanki kakao
1/4 szklanki mleka
1/2 łyżeczki soli
Masa serowa:
200 g serka kremowego lub zmielonego twarożku lub twarożku śmietankowego
3 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Masło roztapiamy z cukrem. Kiedy lekko przestygnie, dodajemy do niego jajka i mleko. Roztrzepujemy. Mąkę, kakao i sól przesiewamy. Dodajemy do nich miksturę jajeczną i wszystko razem mieszamy. Dodajemy ciasteczka.
Składniki masy serowej ucieramy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Na nim układamy kleksy z twarożku. Widelcem robimy marmurkowy wzorek, tzn. jakieś tam esy-floresy. Pieczemy około 22-24 minut. Wyjmujemy, studzimy kilkanaście minut w formie, a następnie wyjmujemy.
Przepis tutaj. W mojej wersji troszeczkę odcukrzony. :)
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Someone necessarily help to make critically posts I would state. That is the very first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the research you made to make this particular submit amazing. Fantastic process!
-
Dziękuję Cukrowa Wróżko You made my day:)
Odnalazłam smak brownies sprzed lat w Polsce.Polecam:)Proste w przygotowaniu mocno czekoladowe i przełamane delikatnym serkiem mniam! -
Upiekłam dzisiaj i jest pyszne!
Wilgotne, nie za słodkie, idealnie ciężkie :) Dziękuję za przepis <3 -
Witam!
Na jaki wymiar blaszki jest ciasto? :)