09mar2017

Oreo Magic Bars

Komentarzy: 2

 

Spód z Oreo, kajmak, wiórki kokosowe i Białe Michałki. To w sumie by wystarczyło, żeby nazwać to ciacho magicznym. Tymczasem jest jeszcze jedna sprawa: przygotowanie. Cała robota sprowadza się do tego, żeby ułożyć składniki warstwami. Reszta robi się sama w piekarniku. Brzmi nieźle? Spróbujcie koniecznie, może też w innej wersji? Białe Michałki zawsze można zamienić na ciemne lub w ogóle na posiekaną czekoladę, a wiórki na orzechy.
 
Na blaszkę ok. 22×15 cm:
15 ciasteczek Oreo
50 g masła
1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego
1/2 szklanki wiórków kokosowych
10 sztuk Białych Michałków, posiekanych
 
Oreo rozgniatamy na okruszki. Mieszamy z roztopionym masłem. Wgniatamy w dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
 
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Na spód z Oreo wylewamy mleko skondensowane. Posypujemy całość wiórkami i Michałkami.
 
Pieczemy ok. 20 minut, aż mleko zacznie przybierać złoty kolor. Wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia.
 

Kategorie: Brownies i blondies / Oreo
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.