04sie2015

Sernik Blueberry Milkshake

Komentarzy: 13

blueberrymilkshakecheesecake2
 
blueberrymilkshakecheesecake3
 
To nie jest zwykły jagodowy sernik. To sernik, który smakuje jak mleczny, jagodowy koktajl. Wszystko oczywiście za sprawą dodatku mleka w proszku. Nadaje ono nie tylko mój ukochany mleczny smak, ale też przyjemną konsystencję.
 
Na blaszkę 20×20 cm:
12 drobno pokruszonych ciasteczek Oreo
50 g masła
350 g twarogu sernikowego lub śmietankowego
3/4 szklanki cukru
1 1/2 szklanki jagód
3/4 szklanki mleka w proszku
1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36%
2 łyżki żelatyny
 
Masło roztapiamy. Mieszamy z ciasteczkami i masę wgniatamy w dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
 
Twaróg ucieramy z cukrem i mlekiem w proszku na jednolitą masę. Dodajemy 1 szklankę jagód i miksujemy, aż całość będzie miała ładny fioletowy kolor.
 
Do masy stopniowo dolewamy śmietankę i miksujemy, aż masa stanie się puszysta. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki chłodnej wody. Kiedy napęcznieje, podgrzewamy ją, aż sie rozpuści (nie może się zagotować!).
 
Do żelatyny dodajemy 2 łyżki masy serowej i dokładnie mieszamy. Mieszankę dolewamy do reszty masy, ciągle mieszając.
 
Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Posypujemy resztą jagód i odstawiamy ciasto do lodówki na minimum 3 godziny.

Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Skomentuj Natalie Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.