Sernik mascarpone z Nutellą
Komentarzy: 10![](http://www.cukrowawrozka.pl/wp-content/uploads/2014/10/nutellanobake3.jpg)
Tak dawno nie było sernika bez pieczenia, że mascarpone nie mogło skończyć inaczej. Nie trzeba rozpuszczać żelatyny – konsystencja jest kremowa, ale na tyle zwarta, że możecie zrobić go też w blaszce. Właściwie, to w ogóle nie trzeba przy nim dużo robić. :D
Spód:
150 g ciasteczek zbożowych
40 g masła
Masa serowa:
250 g mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki Nutelli
1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36%
Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i Nutellą. Stopniowo dolewamy śmietankę, miksując na wysokich obrotach. Kiedy masa będzie jednolita i puszysta, nakładamy ją na przygotowany spód i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na min. pół godziny.
![Przerywnik](http://www.cukrowawrozka.pl/wp-content/themes/cukrowawrozka/img/przerywnik.png)
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Super przepis, ale powiedź mi po co to masło ?
-
Dla takich nutellożerców, jak ja, deser idealny! Poproszę od razu o wszystkie 4 porcje! :D
-
Czy roztopione masło ma być letnie czy zimne ? I czy nie sprawi to ,że ciasteczka beda miały tłusty posmak?
-
Pięknie tu u Ciebie i słodziutko!!
-
rozumiem, dziękuję za odpowiedź :)
-
Musiał smakować bajecznie :)
-
U Ciebie same przesłodkości ;)
-
Właśnie zajadam i się zasładzam :D
Boskie ! Ale następnym razem kremówkę ubiję i wmieszam,, bo mi wyszedł bardziej mus jak serniczek :(