Sernik mascarpone z Nutellą
Komentarzy: 10
Tak dawno nie było sernika bez pieczenia, że mascarpone nie mogło skończyć inaczej. Nie trzeba rozpuszczać żelatyny – konsystencja jest kremowa, ale na tyle zwarta, że możecie zrobić go też w blaszce. Właściwie, to w ogóle nie trzeba przy nim dużo robić. :D
Spód:
150 g ciasteczek zbożowych
40 g masła
Masa serowa:
250 g mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki Nutelli
1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36%
Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i Nutellą. Stopniowo dolewamy śmietankę, miksując na wysokich obrotach. Kiedy masa będzie jednolita i puszysta, nakładamy ją na przygotowany spód i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na min. pół godziny.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Super przepis, ale powiedź mi po co to masło ?
-
Dla takich nutellożerców, jak ja, deser idealny! Poproszę od razu o wszystkie 4 porcje! :D
-
Czy roztopione masło ma być letnie czy zimne ? I czy nie sprawi to ,że ciasteczka beda miały tłusty posmak?
-
Pięknie tu u Ciebie i słodziutko!!
-
rozumiem, dziękuję za odpowiedź :)
-
Musiał smakować bajecznie :)
-
U Ciebie same przesłodkości ;)
-
Właśnie zajadam i się zasładzam :D
Boskie ! Ale następnym razem kremówkę ubiję i wmieszam,, bo mi wyszedł bardziej mus jak serniczek :(