Sernikobrownie z Nutellą
Komentarzy: 9
Z połączenie brownies i Nutelli po prostu musiało wyjść coś dobrego. Dzięki większej ilości jajek, a mniejszej mąki, ciasto wyszło dokładnie tak, jak powinno: ciężkie i wilgotne i mocno czekoladowe. Do tego hojna ilość masy serowej, oczywiście też Nutellowej. :)
4 jaja
2/3 szklanki mąki
100 g masła
1/2 szklanki cukru
2 duże łyżki Nutelli
1/3 szklanki kakao
Masa serowa:
250 g twarogu sernikowego lub twarożku śmietankowego
1/2 szklanki cukru
3 duże łyżki Nutelli
1 jajo
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Ciasto nakładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Twaróg ucieramy z cukrem, Nutellą, wanilią i jajem. Rozkładamy łyżką na cieście i widelcem lub nożem mieszamy lekko obie warstwy.
Pieczemy w 180 stopniach około 35 minut. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Mmm, czysta rozkosz :)
-
A jakiej wielkości blaszka?
-
Właśnie się piecze :)
-
piekarnik juz sie nagrzewa :D
-
Mam głupie pytanie;p -> te warstwy widelcem miesza się tylko tak po samym wierzchu czy po całości ciasta ?
-
Chyba najlepsze brownie jakie jadłam, za każdym razem wychodzi przepyszne! :)
Skomentuj cukrowa wrozka Anuluj pisanie odpowiedzi