Shake z masłem orzechowym i białą czekoladą
Komentarzy: 10
Wiele razy przeze mnie sprawdzone, ukochane połączenie masła orzechowego i białej czekolady, tym razem w letniej, schłodzonej wersji. Mleczny shake wymaga jedynie kilku składników i kilku minut wolnego czasu. I nawet całkiem nie-tak-bardzo-niezdrowo, bo pomyślcie, ile białka! :D
300 ml mleka
1/2 szklanki białej czekolady, drobno posiekanej lub w groszkach
2 duże łyżki masła orzechowego
1 łyżka cukru
1/3 szklanki mleka w proszku (można pominąć, ja dodaję, bo uwielbiam tą dodatkową, mleczną nutę)
Do mleka dodajemy masę czekoladową, cukier i przesiane mleko w proszku. Blendujemy na jednolity shake. Schładzamy.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Ja wole masło orzechowe z dodatkiem gorzkiej :D
-
Czekam na powrót letniej pogody i robię! :)
-
Ło matko!
Już uwielbiam.
Musze koniecznie wypróbować ! Jestem uzależniona od masła orzechowego… -
wygląda i brzmi pysznie, aż mi szkoda, że mam alergię na kakao, ale może wypróbuję z białą czekoladą! pozdrawiam
-
Musi być pyszne..
Masło orzechowe.. kupuj słoik i dziw się że znika w jeden dzień. A potem patrz na swój brzuch i rozwiązuj zagadkę -
Witam,wygląda pysznie.Ja jednak mam pytanie gdzie zdobyć takie groszki czekoladowe?
-
Wow, w takiej wersji smakowej shake jeszcze nie próbowałam! To musi być pyszne!!! :)
-
Miałam akurat pod ręką czekoladę mleczną, więc ją wykorzystałam – wyszło przepyszne! Pominęłam cukier, bo dla mnie i tak koktajl był słodki, nawet go trochę rozcieńczyłam mlekiem. Mleko w proszku musi być, jeśli chcemy odkryć nowy smak :) Próbowałam też na ciepło, ale zimny szejk robi lepszą robotę:D
Pozdrawiam