25cze2014

Shake z masłem orzechowym i białą czekoladą

Komentarzy: 10

pbshake1
 
pbshake3
 
pbshake5
 
Wiele razy przeze mnie sprawdzone, ukochane połączenie masła orzechowego i białej czekolady, tym razem w letniej, schłodzonej wersji. Mleczny shake wymaga jedynie kilku składników i kilku minut wolnego czasu. I nawet całkiem nie-tak-bardzo-niezdrowo, bo pomyślcie, ile białka! :D

Na ok. 400 ml
 
300 ml mleka
1/2 szklanki białej czekolady, drobno posiekanej lub w groszkach
2 duże łyżki masła orzechowego
1 łyżka cukru
1/3 szklanki mleka w proszku (można pominąć, ja dodaję, bo uwielbiam tą dodatkową, mleczną nutę)
Białą czekoladę i masło orzechowe podgrzewamy, najlepiej w rondelku z teflonu albo z grubym dnem. Kiedy powstania jednolita masa, powstrzymujemy się od wyjadania i studzimy kilka minut.
 
Do mleka dodajemy masę czekoladową, cukier i przesiane mleko w proszku. Blendujemy na jednolity shake. Schładzamy.
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Skomentuj sylwia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.