Tęczowe cupcake’i
Komentarzy: 3
Z przyjaciółką stwierdziłyśmy, że brakuje na nich tylko jednorożców. Kolejny dowód na to, że kwejk nie ogłupia, tylko inspiruje. : )
I nie tylko dekoracji jestem zadowolona. W smaku też wyszły pyszne – proste, klasyczne, waniliowe.
Na 12 sztuk:
250 g mąki (1 1/2 szklanki)
szklanka cukru
2 opakowania cukru wanilinowego lub łyżka ekstraktu waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
+
śmietanka kremówka lub dowolny krem na cupcake’i, np twarożkowy
żelki tęcze (Zozole)
Szybko robimy muffinki: jajka roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Pozostałe składniki mieszamy. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy. Nakładamy ciasto do papilotek i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Studzimy.
Kremówkę lub krem wystarczy zabarwić i pokryć niebieską warstwą muffinki. Łyżeczką uformować chmurki. I wcisnąć żelki. Wcześniej można zrobić nacięcia, żeby lepiej się trzymały.
I na dowód, że w środku też są dobre…
Aaaaaa i jeszcze miałam powiedzieć, że tak jak zapowiadałam, z boku dodałam nową sekcję z książkami kucharskimi. Dopiero początek, ale możecie ocenić, jak to mniej więcej wygląda. :)
Przepis na muffinki tutaj.

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
You could certainly see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. “No man should marry until he has studied anatomy and dissected at least one woman.” by Honore’ de Balzac.
-
zakochałam się i robię własną wersję. gdzie kupujesz barwniki spożywcze?