Chcolate fudge cake (bez mąki)
Komentarzy: 1Fudge w nazwie i wiadomo. Coś ciągnącego, lepkiego i słodkiego.
I tak jest tutaj właśnie. Czekoladowo na dodatek. Pod delikatną skorupką (która daje fajny dźwięk przy pękaniu podczas krojenia, jeśli to też mogę wrzucić do zalet :D ) No i zdążyłam upiec po szkole i załapać jeszcze dobre światło – ergo: wszystko robi się szybko i przyjemnie, brudząc mało naczyń, co też jest niewątpliwie na plus dla leniwców.
Blacha ok 20×20 cm
60 g czekolada deserowej
1 1/4 szklanki cukru
4 jaja
1/2 kostki masła lub margaryny
3 łyżki golden syrupu lub miodu
łyżka ekstraktu waniliowego
szczypta soli
Masło topimy razem z czekoladą. Jaja ucieramy z resztą składników. Ciepłą czekoladą powoli dolewamy do jaj, ciągle mieszając. Ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Na wierzchu powinna wytworzyć się uniesiona skorupka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na chwilę w formie, a potem wyjmujemy i studzimy. Lub kroimy jeszcze na ciepło, a co tam.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
I do accept as true with all the concepts you’ve offered to your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very short for beginners. May just you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.