Ciasteczka ze Snickersem i białą czekoladą
Komentarzy: 5
Wiecie już, że lubię dodawać batoniki do wszystkiego. Tym razem padło na Snickersy. Na pewno możecie sobie wyobrazić, jak cudowne jest połączenie karmelu, mlecznej czekolady i białej czekolady. <3
100 g masła
1/2 szklanki cukru
1 jajo
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
100 g białej czekolady, drobno posiekanej
3 batoniki Snickers, pokrojone w kosteczkę
Dosypujemy mąkę przesianą z sodą. Ucieramy do powstania jednolitego ciasta. Na koniec dosypujemy Snickersa i czekoladę i jeszcze chwilę miksujemy.
Łyżką nakładamy porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętajmy o zachowaniu odstępów.
Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach, aż lekko urosną i się zezłocą. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Na prawdę super ciastka ! Twój blog odkryłam dopiero dziś i żałuję , że tak późno :-* Bardzo podoba mi się twój pomysł na to żeby dodawac batoniki do ciast i ciastek , naprawdę super :-D
-
Ach, próbowałam to zrobić. Po 12 minutach ciasteczka wydawały się blade więc wsadziłam na jeszcze 5 minut. Spaliły się. Ale kilka, które wyszły były obłędne <3
-
Ciastka PRZE-PYSZ-NE ! ^^
Dosłownie rozpływają się w ustach a to połączenie białej czekolady i karmelu, jak sama napisałaś… po prostu magia! Jestem w łasuchowym niebie :3
Dzięki za przepis, na pewno nie raz je jeszcze zrobię ;)