Cynamonowe blondies z Pryncypałkami
Komentarzy: 4Moje ulubione blondies w świątecznej, cynamonowej odsłonie.
Ciasto:
1 ¼ szklanki mąki
1 szklanka cukru brązowego
100 g masła
2 jaja
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ łyżeczki sody
10 sztuk Pryncypałek pomarańczowo-cynamonowych
Masa serowa:
250 g zmielonego twarogu
¼ szklanki cukru brązowego
aromat pomarańczowy
1 jajo
10 sztuk Pryncypałek pomarańczowo-cynamonowych
Przygotowanie:
Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie Pryncypałki pokroić w kostkę.
Masło roztopić z cukrem, studzić ok. 10 minut, a następnie roztrzepać z 2 jajkami.
Mąkę wymieszać z cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej i wymieszać do połączenia składników. Na koniec wmieszać Pryncypałki. Ciasto rozsmarować w blaszce.
Na masę serową zmiksować twaróg z cukrem i jajkiem i kilkoma kroplami aromatu. Wymieszać z 5 Pryncypałkami.
Kleksy masy serowej rozłożyć na cieście i wymieszać lekko obie warstwy widelcem. Pozostałe Pryncypałki rozsypać na wierzchu ciasta.
Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Kroić po ostudzeniu.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Cudo! Nie mam nic więcej do napisania
-
istne niebo w gębie:) robiłam w zeszłym tygodniu na urodziny męża. Kochana a może przygotujesz coś w wersji fit? Ostatnio na warsztatach w warszawskim uniwersytecie kulinarnym złapałam fit bakcyla i chętnie spróbuję swoich sił również w takiej kuchni :)
-
Pyszności tworzysz :D
-
Pyszne brownie, jedne z lepszych jakie jadłam