03Lip2015

Muffinki z serem i czereśniami

Komentarzy: 3

creamcheesecherry1
 
creamcheesecherry2
 
creamcheesecherry3
 
Wiadomo, że czereśnie najlepsze są na surowo, ale jednak jak już wydrylowało się 15 kg na dżemory, to nie mogłam nie wykorzystać ich też w inny sposób.
 

Na 12 sztuk:
1 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml maślanki
1 jajo
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 szklanka wydrylowanych czereśni
 
Masa serowa:
150 g twarogu sernikowego lub twarogu śmietankowego
1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
 
Maślankę roztrzepujemy z jajkiem, olejem i cukrem. Dolewamy do suchych składników i mieszamy.
 
Twaróg ucieramy z cukrem, jogurtem i wanilią.
 
Do foremek na muffinki nakładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę masy serowej i kilka czereśni. Przykrywamy odrobiną ciasta. Babeczki pieczemy ok. 20-25 minut w 190 stopniach.
 
Studzimy w uchylonym piekarniku.
Kategorie: Muffinki
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres email nie zostanie opublikowany.