03lip2015
Muffinki z serem i czereśniami
Komentarzy: 3
Wiadomo, że czereśnie najlepsze są na surowo, ale jednak jak już wydrylowało się 15 kg na dżemory, to nie mogłam nie wykorzystać ich też w inny sposób.
Na 12 sztuk:
1 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml maślanki
1 jajo
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 szklanka wydrylowanych czereśni
Masa serowa:
150 g twarogu sernikowego lub twarogu śmietankowego
1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml maślanki
1 jajo
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 szklanka wydrylowanych czereśni
Masa serowa:
150 g twarogu sernikowego lub twarogu śmietankowego
1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Maślankę roztrzepujemy z jajkiem, olejem i cukrem. Dolewamy do suchych składników i mieszamy.
Twaróg ucieramy z cukrem, jogurtem i wanilią.
Do foremek na muffinki nakładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę masy serowej i kilka czereśni. Przykrywamy odrobiną ciasta. Babeczki pieczemy ok. 20-25 minut w 190 stopniach.
Studzimy w uchylonym piekarniku.
Maślankę roztrzepujemy z jajkiem, olejem i cukrem. Dolewamy do suchych składników i mieszamy.
Twaróg ucieramy z cukrem, jogurtem i wanilią.
Do foremek na muffinki nakładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę masy serowej i kilka czereśni. Przykrywamy odrobiną ciasta. Babeczki pieczemy ok. 20-25 minut w 190 stopniach.
Studzimy w uchylonym piekarniku.
Kategorie:
Muffinki
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
Co może być przyczyną,że nie udaje mi się dodać mojego emaila do newslettera?Próbuję codziennie i z różnych komputerów i wciąż niepowodzenie…:(
-
Super.Będę trzymała rękę na pulsie :-))