Rafaello Blondies
Komentarzy: 0
Jeśli kochacie Rafaello, chyba nie muszę Was przekonywać. Bardzo treściwie, konkretne ciacho dla prawdziwych miłośników kokosa.
Na blachę ok. 20×20 cm
200 g stopionego masła
1 jajo
1 szklanka brązowego cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka w proszku
ok. 12 sztuk Rafaello
Masło roztrzepujemy z cukrem i jajkiem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto będzie bardzo gęste.
Łyżką uklepujemy warstwę z połowy ciasta w blaszce. Wciskamy w nie kulki Rafaello. Zakrywamy je pozostałym ciastem.
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, aż brzegi zaczną lekko brązowieć.
Zostawiamy do ostudzenia.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)