12lip2018

Rafaello Blondies

Komentarzy: 0


 

Jeśli kochacie Rafaello, chyba nie muszę Was przekonywać. Bardzo treściwie, konkretne ciacho dla prawdziwych miłośników kokosa.
 
Na blachę ok. 20×20 cm
 
200 g stopionego masła
1 jajo
1 szklanka brązowego cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka w proszku
ok. 12 sztuk Rafaello
 
Masło roztrzepujemy z cukrem i jajkiem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto będzie bardzo gęste.
 
Łyżką uklepujemy warstwę z połowy ciasta w blaszce. Wciskamy w nie kulki Rafaello. Zakrywamy je pozostałym ciastem.
 
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, aż brzegi zaczną lekko brązowieć.
 
Zostawiamy do ostudzenia.

Kategorie: Brownies i blondies
Przerywnik

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.