Wafelki z kremem kakaowym
Komentarzy: 0Czyli kolejne “zrób to sam”. No bo o ile przyjemniej jest mieć Swojego Własnego Wafelka od zwykłego z taśmy, jednego z setek tysięcy? I smak też jest inny. Niepowtarzalny.
Przepis rodzinny Rabarbarry. Zazdroszczę tak smacznych wspomnień. :)
Opakowanie suchych wafli
1/4 szklanki wody
szklanka mleka w proszku
125 g masła
3/4 szklanki cukru
4 czubate łyżeczki kakao
Masło rozpuszczamy w garnuszku. Dolewamy wodę i dodajemy resztę składników. Mleko w proszku najlepiej wcześniej przesiewamy. Mieszamy, żeby pozbyć się wszelkich grudek. Zagotowujemy, mieszając i odstawiamy na chwilę do ostudzenia.
Masa nie jest bardzo gęsta, ale spokojnie można nią smarować wafle. Jak widać, moje wafelki miały 4 warstwy.
Dodatkowo przykrywamy wafle tacką, na której stawiamy coś ciężkiego, np książkę. A o po to, żeby nasze wafelki były równe jak stół. :) Po godzince możemy kroić. I zajadać.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)