Ciasteczkowy krem Oreo
Komentarzy: 15Nie znam osoby, która nie lubiłaby kremów czekoladowych. To znaczy, maseł – no wiecie, Nutella i spółka. Jeśli o mnie chodzi, to nigdy nie rozumiałam, jak można w ogóle kłaść je na chleb? Jedyny prawidłowy sposób jedzenia – to na łyżeczce.
Można zrobić krem z orzechów laskowych, z kakao, z fistaszków, z kokosa, karmelowy, truskawkowy,bananowo-toffi… – mnóstwo teraz tego na półkach. A wyobraźmy sobie krem ciasteczkowy. Smak ciasteczek Oreo skondensowany do pasty, która wprawdzie wygląda trochę jak ziemia, ale MMMMMMMM <3
Przepis wyszperany tutaj, gdzieś pomiędzy rysowaniem 2,3,3-etylo-4,5,5,6-tetrametylopierdylioenu a inną beznadzieją. Pozdrawiam wszystkich biednych maturzystów!;c
15 ciasteczek Oreo
2 łyżki oleju roślinnego
1/4 szklanki śmietanki kremówki 30 lub 36%
Banalnie proste – ciasteczka przerabiamy na najdrobniejszy pyłek, jaki się da, najlepiej blenderem lub w malakserze. Ucierając, dolewamy olej i śmietankę. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
[…] bardziej, niż ciasteczka Speculoos same w sobie. Uznałam więc, że przyszła pora na kolejny po kremie Oreo krem z ciasteczek. Przeczytałam skład, pogrzebałam w internecie i zdecydowałam się zlepić […]
-
pychoota! sprawdzone, przepyszne, slodziutkie!
-
Świetne! I bardzo dobre :D
-
czy ten krem nadaje się na przełożenie ciasta, bądź jako spód deseru “na zimno” ?
-
o rany to musi być pyszne:)
-
A czy ten krem nada się do przekładania tortów? Była bym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
-
Jak długo taki krem zachowuje świeżość? :)
-
Pycha…
-
co moge użyć zamiast śmietanki ?
-
Czy można dać mniej % śmietankę? :)