Kolorowy piegus, czyli ciasteczka z M&M’s
Komentarzy: 7To miały być ciastka, które posmakują wszystkim, i to przed spożyciem %, które jak wiadomo obiektywności nie służą. Z doświadczenia wiem, że co z M&M’s-ami, to się podoba. Tak było i tym razem. Przepis ze “Złotej Księgi Czekolady”, lekko zmodyfikowany. Zamiast orzechów i gorzkiej, jeszcze więcej kolorowych pastylek.
300 g mąki
1 płaska łyżeczka sody
125 g miękkiego masła
50 g cukru pudru
100 g jasnego brązowego cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 jajo
100 g M&M’s
szczypta soli
Masło ucieramy z cukrami i wanilią. Dodajemy jajko, oraz stopniowo – mąkę wymieszaną z sodą i solą. Miksujemy na gładkie ciasto i na koniec łączymy z M&M’sami. Nakładamy ciasto do natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszki o wymiarach ok.20×20 cm lub tortownicy 24 cm.
Pieczemy w 180 stopniach ok. 15-20 minut, do zezłocenia.
Po kilku minutach studzenia kroimy na porcje.
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. Każdy komentarz jest dla mnie informacją, że ktoś docenia czas, który poświęcam na tworzenie tej strony. Dziękuję. <3 A, no i na każde pytanie staram się odpowiedzieć najszybciej, jak mogę. :)
-
A person necessarily help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to make this particular publish amazing. Great job!
-
zachęciły mnie swoimi wyglądem ;) w recepturze zostało podane jajko, ale gdzie jest ono w przygotowaniu?
-
ojej, tak to jest jak się czyta bez zrozumienia :D dziękuję bardzo za cudowny przepis, rewelacyjna strona ;)
-
Jest naprawdę pyszny! Zrobiłam go dzisiaj i naprawdę nie żałuję <3